Nyomtatás
kedd, 17 szeptember 2019 15:01

CORRESPONDENCE

A Dósai Nemzetközi Alkotótelepen, Jászdózsán találkozott művészek közös kiállítása. Megnyító: 2019. szeptember 24. kedden 18h. Bevezeti: ifj. Ficzek Ferenc festőművész. A kiállítás 2019. szeptember 24.- október 21.-ig tekinthető meg, hétköznap 10-18 óráig a RIPPL Galériában (Kaposvár 7400 Bajcsy-Zsilinszky u. 10.)

kiallitasplakat

 

A Dósai Nemzetközi Alkotótelepen találkozott művészek csoportos kiállítása

2015-ben a XVII. Dósai Nemzetközi Alkotótáborban megismerkedő művészek a mexikói Rebeca Martell és az amerikai Devin Asher kezdeményezésére egy kiállítási anyagot állítottak össze, amelyet a világ több pontján is bemutatnak, elsősorban saját városukban. Eddig az alábbi helyeken rendeztek kiállítást: Mexikóban (Puebla), Németországban (München), az USA-ban (Philaderphia).

A kaposvári kiállításon észtvevő művészek: Rebeca Martell – Puebla, MEX, Cohen Asher – Philaderphia, USA, Fábián Kitti – Budapest, H, Olivia Eliash – (RHC) – Prága, CZ, Robert Weissenbacher – München, D, Sinan von Stietencron – München, D, Gyurkó Gábor – Jászdózsa, H, Heraldo Nolasco Magana – (MEX) – Berlin, D, Luz Elvira Torre – Puebla, MEX, Edgar Jesus Gato – AR, ifj. Ficzek Ferenc – Pécs, H.

A Dósai Nemzetközi Alkotótábor 1999-ben került először megrendezésre. Alapító tagjai a jászdózsai születésű Némethné Harsányi Katalin, Mexikó akkori nagykövetének felesége és Kopacz Mária festőművész. Az első pár év után F. Balogh Erzsébet festőművész, az EKE Vizuális Művészeti Intézetének főiskolai docense szervezte a szakmai programot.

A művésztelep működését a Dósai Alkotótábor Kuratóriuma biztosítja, az önkormányzat és a falu lakosainak, valamint a környék kis- és magánvállalkozóinak támogatásával. A művészek két művet hagynak a Dósai Alkotótábor Alapítvány részére. A húsz év alatt több mint száz művészt látott vendégül a falu, főleg festőket és grafikusokat, de megfordult már néhány szobrászművész is.

A Dósai Nemzetközi Alkotótábort a Jászok Világtalálkozójához kapcsolódó Dósai Napok idejére szervezik, így az alkotók jelenléte és a művekből rendezett kiállítás a kezdetektől elmaradhatatlan eseménye ennek az ünnepi rendezvénynek.
Munkáikkal a latin-amerikai és európai országok művészei mellett a hazai kortárs művészet számos, markáns egyénisége is képviselteti magát.

A weboldalon cookie-kat használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.

Adatvédelmi szabályzat